Çomaklı İlkokulu


Vizyon: Öğrenci ideallerinin buluştuğu, çevresine model , yenilikçi, girişimci ve gelişimci olan gözde bir eğitim merkezi olmak.

Misyon: Çomaklı İlkokulu olarak; Türk Milli Eğitimi Temel Kanununda yer alan özel ve genel amaçlara uygun , öğrencilerimizin her yönden sağlam karakterli, dürüst, vatan ve millet sevgisi olan, millî ve ahlâki değerlerle donanmış, araştıran millî ve evrensel değerleri tanıyan, benimseyen, okuyan, inceleyen, başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirilmesi için varız.

Başarılar: Teknofest 2021 Akıllı Ulaşım Finalist

Pansiyon Bilgileri:
Saatler: BAŞLAMA: 08:40 BİTİŞ 14:20 CUMA GÜNLERİ 08:40 BİTİŞ 14:20
Isınma: KATI YAKIT KALORİFERLİ
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Sportif Etkinlikler: OKÇULUK FAALİYETLERİ,BADMİNTON,SANTRANÇ,VOLEYBOL
Bilimsel Etkinlikler: ULUSAL VE ULUSLAR ARASI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM ROBOTİK KODLAMA ÇALIŞMALARI
Proje Çalışmaları: 1- Ekolojik bahçe: Öğrencilerimizin tarımsal alanda bulunmalarından dolayı tarımsal alanlarda yeni gelişmeleri öğrenmeleri isteğinden doğan bu proje ile öğrencilerimiz ile birlikte ayrılmış küçük alanlarda ekim faaliyetlerini yaptığımız, böylece okul yolunda öğrencilerin öğrendiklerini evlere taşımalarını sağlayan bir proje. 2- Beslenme Dostu Okul: Öğrencilerimizin beslenmelerine ve fiziksel gelişimlerine dikkat etmek ve velilerimizi bilinçlendirmek amacı ile 2016 yılından beri yapılan proje ile öğrencilerimizin boy ve kilo endeksleri alınmakta ve beslenme saatlerinde sağlıklı besinler ile beslenmelerinin yapılması sağlanmakta. Ayrıca sabah girişlerinde bir dk spor sloganı ile sportif beden egzersizleri yapılmaktadır. 3- Açık Derslik: Açık derslik projemiz ile okulumuzda yenilikçi bir yaklaşımla sıcak havalarda öğrencilerimizin öğretmenleri ile birlikte açık havada ders görmelerini sağlamak için yapılmış üstü kapalı bir alan oluşturulmuştur. 4- Tasarım Beceri Atölyeleri: Okulumuzda oluşturduğumuz tasarım beceri atölyesi ile tüm öğrencilerimizin çeşitli alanlarda el becerilerini geliştirmek için ebru çalışmalrı, ahşap yakma ve boyama, cam boyama, quilling, robotik kodlama vb çalışmalar yapılmaktadır. 5- Tabiat ve hayvanlar: Sınıf kapılarımızın hemen yanında bulunan boş alanlarda oluşturduğumuz bölümlere öğrencilerin sevecekleri çeşitli hayvanlar ve bitkiler yerleştirerek onların bakımlarını öğrencilerimize verdik. 6- Öğrenci Koçluğu: Sınıf bazında tüm öğrencilerimizin başarılarını daha iyi bir seviyeye ulaştırmak için bireysel takip metodunu geliştirerek öğrencilerin akademik, duygusal ve sosyal alanlarda gelişimleri veliler ile işbirliği yaparak gelişmesine katkı sağlayacak projemiz. 7- E twinning Projeleri: Okulumuzda çeşitli e twinning çalışmaları yapılmakta ve tüm öğretmenlerimizin bu çalışmalara öğrencileri ile birlikte katılmalarını teşvik etmekteyiz. 8- Aylık Veli seminerlerimiz: Okulumuzda rehber öğretmenler ve sınıf öğretmenlerimiz ile “etkili iletişim” “okul güvenliği” “stresle baş edebilme” vb konularda aylık seminerler düzenlenmektedir. 9- Yaşam Becerileri Kazandırma: Öğrencilerimize günlük yaşamlarında ailelerine ve günlük hayatlarında kolaylıklar sağlayacak “ilk yardım” yemek yapabiliyorum” “düğme sökük dikiyorum” vb becerilerin kazandırılması için yapılan çalışmalar. 10- Çomaklıda Okuyorum Projesi: Gençlik ve Spor Bakanlığımızın başlatmış olduğu Gençlik Projeleri destek Programı kapsamında mahallemizde açmış olduğumuz Çomaklı Kitap Kahve ile mahalle halkına bir kitap okuma alanı kazandırılarak ayrıca bu proje kapsamında okulumuzda 2021-2022 eğitim öğretim yılında okulumuzda okçuluk faaliyetleri yapılacaktır.

Telefon - 0 (332) 371 00 77

Belgegeçer - (332) 371 0077

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://comaklitkilk.meb.k12.tr

Adres - Meram/Çomaklı Mahallesi 17054 Sokak No14 D/1 MERAM/KONYA

Öğretmen :7
Öğrenci :151
Derslik :6
Toplantı Salonu :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :4500
Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM

Yerleşim Yeri - Konya Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde Meram İlçesi sınırları içerisinde Kültür Park´a 20 KM mesafededir.

Adres - Meram/Çomaklı Mahallesi 17054 Sokak No14 D/1 MERAM/KONYA

Ulaşım Ulaşım:93 nolu Çomaklı Boruktolu Otobüsü ile sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 20 KM